HISTORIEN 2004 - 2010
 

Covergirls ble startet opp av Gunnar Bergersen i slutten av 2004. Tanken var å lage en partypakke ingen hadde sett før, en kvinnetrio med tre forskjellige scenefigurer litt etter Spice Girls metoden: En rocka, en country, og hip hop/R&B scenefigur med dertil matchende navn. Den første versjonen av Covergirls var en krysning mellom tradisjonelt partyband og den mer DJ baserte party kulturen.

Gruppens første besetning bestod av Isabell Øversveen (Bambi Rocket), June Svendsen (Juni Nashville) og Victoria Grimstad (Vicky Soul). Covergirls ble kompet av Jo Fahlstrøm (Joey DeFender) - Gitar, og Gunnar Bergersen - DJ (Mr Play). Vegard Amundsen (Vinni Martin) var fast vikar på gitar.

Victoria Grimstad forlot gruppen i slutten av mars 2006 og ble erstattet av Jeanette Skipperstøen Angell som gikk inn i rollen som Angel Rose. I løpet av 2008 begynte Covergirls i tillegg og gjøre jobber med fullt backingband.

Covergirls gjorde i perioden 2005 til og med 2009 godt over 300 betalte spillejobber over hele landet, hvor åpningsshowet på Norway Cup i 2006 for godt over 20000 publikummere, og som headliner på Gatebil festivalen på Vålerbanen i 2009 som to av flere høydepunkt.

Covergirls har delt scene med en rekke kjente band og artister (Både norske og internasjonale.), her er et utvalg av de mer kjente:

Alex Rosen, Maria Mena, Marit Larsen, Tone Damli Aaberge, Return, Plumbo, Madcon, Paperboys, Stage Dolls, Karpe Diem, Trang Fødsel, Postgirobygget, Vassendgutane, Backstreet Girls, Glenn Hughes, Nazareth, Quireboys, Status Quo og Basshunter.

Foruten å ha spilt på en rekke klubber og hoteller over hele Norge, så har Covergirls også spilt på en rekke større arrangement, her er et utvalg:


NM i Rally 2006 og 2009 i Moelv.
Gatebil Festivalen 2009 i Braskereidfoss.
Gatebil Festivalen 2009 i Sunnfjord.
Goldagan 2008 og 2009 i Gol.
Solsikkedagane 2008 i Fiskåbygd.
Tall Ship Races 2008 i Måløy.
Nordlandsbåtregattaen 2008 i Terråk.
Skagerock Festivalen 2007 på Stena Saga (Oslo-Fredrikshavn)
Strandefjorden Sommerteater 2007 i Sigdal.
Kaupangrmart'n 2007 i Kaupanger.
WRC - Rally Norway 2007 i Solør og Lillehammer.
Winter Fantasy 2006 og 2007 i Hafjell, Hovden, Beitostølen, og Hemsedal.
Norway Cup Åpningsshow 2006 i Oslo.
EM i Skøyter 2006 i Vikingskipet, Hamar.
Seterrock 2006 i Trysil.
Bjørkelangen Musikkfestival 2006 i Bjørkelangen.
Drangedals Dagene 2006 i Drangedal.
Folgefonna Snowboard Camp 2005 og 2006 i Jondal.
NATO Air Meet 2005 på Ørlandet (NATO flyøvelse med 16 nasjoner involvert)
Ungkarsfestivalen For Samer 2005 i Kautokeino.

I slutten av 2009 ble det klart at Isabell Øversveen ønsket å forlate Covergirls til fordel for eventbandet Hitparade og en kommende artistkarriere. Isabell Øversveen (I dag Isabell Martin) ble kort tid senere signet av den italienske hardrock labelen Frontiers Records og platedebuterte under navnet ISSA med albumet "Sign Of Angels” i 2010. Hun har etter dette utgitt ytterligere 5 solo album under navnet ISSA, alle på Frontiers Records.

Covergirls gitarist Jo Fahlstrøm har ved siden av Covergirls deltatt i Melodi Grand Prix (Den norske finalen) to ganger, først med Dusty Cowshit, og deretter med King Of Trolls.

Grunnet et utenlands opphold i forbindelse med utdannelse tok Covergirls en pause første halvdel av 2010. På tampen av 2010 begynte Covergirls så smått å røre på seg igjen, Isabell Øversveen ble erstattet av Gry Anette Kleiv, men det skulle vise seg at denne versjonen av Covergirls skulle bli svært kortvarig. Grunnet økende jobbforpliktelser og et ønske om å tilbringe mer tid med familien hjemme bestemte June Svendsen seg for å forlate bandet. Jeanette Skipperstøen Angell valgte også etter en kort tenkepause å forlate Covergirls, dels på grunn av den pågående utdannelsen, økende jobbforpliktelser, og ikke minst for å kunne fokusere mer på eventbandet The Radio og en fremtidig kunstnerisk artist karriere.

Det var lenge meningen at Covergirls skulle gjenoppstå med en ny besetning, men etterhvert som tiden har gått så har alle involverte parter slått seg til ro med å la prosjektet bli liggende og la det være med det, det var, de gode minnene vil alltid være der. Det vil med andre ord ikke bli startet et nytt Covergirls.

© & ® 2004. Artistbyrået - All rights reserved.